Natura Siberica – Certifieringar

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter av vilt skördade Siberiska örter och växter, gör Natura Siberica till världens enda producent som använder Siberisk Tallfröolja (Pinus sibirica Seed Oil) för att skapa grunden till alla deras produkter. Siberisk Tallfröolja är 5 gånger rikare på vitamin E än olivolja. Produkterna har ingredienser där minst 95% är av vegetabiliskt ursprung. Certifierade ekologiska extrakt och oljor. Innehåller ej sulfater, oljeprodukter, parabener och konstgjorda färgämnen. Tallfröoljan kombineras med en rad växtbaserade ekologiska ingredienser för att ge extra näring och fukt till hår och hud.

Organic Monitor har i över 12 år övervakat och bedrivit forskning som fokuserats på den globala marknaden av naturliga och ekologiska produkter. Organic Monitor har inte bara erkänt Natura Siberica som ett nytt lovande märke utan även utsett dem som vinnare av Cosmoprof 2012 som årets grönaste varumärke.

Hud- och hårvårdsprodukter med vild-skördade örter och växter från Sibirien och Fjärran Östern, gör att Natura Siberica stödjer det inhemska folket i dessa glesbefolkade regioner. Natura Siberica har med sina ekologiska produkter erkänts med intyg från europeiska ECO BIO och ICEA kosmetika. Produkternas effektivitet har bevisats av dermatologiska tester i Ferrara universitet i Italien.

Natura siberica är medlem i Cosmos-standarden AISBL.

COSMOS – är en ny förening för certifiering av kosmetiska produkter. Grundades 2010 av fem ledande europeiska organisations experter för att certifiera ekologiska kosmetiska produkter. Soil Association (Storbritannien), Cosmobio & ECOCERT (Frankrike), BDIH (Tyskland) och ICEA ( Italien). COSMOS utvärderar kosmetiska produkter baserade på en rad olika parametrar:

– Utredning av råvarors ursprung
– Utredning av produktens komponenter och bearbetning
– Utvärdering av den slutliga produktens innehåll
– Inspektion av lagring, tillverkning och förpackning
– Produktens miljöpåverkan på alla stadier från skörd, tillverkning, lagring och användning
– Inspektion och certifiering av produkter, kontroll över alla led i tillverkningen.

Huvudsyftet med COSMOS Standard AISBL – är att bilda en stabil utveckling och bibehålla den naturliga balansen på planeten.

Stöd för användning av ekologiska jordbruksprodukter och bevara den biologiska mångfalden. Ansvarsfullt utnyttjande av naturresurserna utan att skada miljön med sådan behandling och tillverkningstekniker som är ofarligt för hälsa och säkerhet för människor och miljö.

ECOCERT och ECO BIO certifiering innebär:

-Att minimum 95% av alla ingredienser är naturliga.
-Att minimum 95% av växter är ekologiska(med årliga inspektioner).
-Att produkterna som används är inte testade på djur.
-Att produkterna är utvecklade utan parabener eller andra syntetiska tillsatser.
-Att produkterna inte innehåller några syntetiska dofter, färgämnen eller petrokemikalier.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå